Bloedeloos gelijkspel tussen Soest en Kampong

© Robert Claus
UTRECHT/SOEST - In de Tweede Klasse B is er geen winnaar gekomen bij het duel tussen Kampong en Soest. Op sportpark Bosstraat-Oost eindigde het duel tussen beide ploegen in 0-0. Een gelijkspel waar beide ploegen weinig mee opschieten op de ranglijst.
Jorny Kappenberg (Soest): "Geen geluk met bal op paal en lat"
Het was aftasten geblazen in de openingsfase tussen beide ploegen, wat resulteerde in weinig kansen. In de eerste helft was Jorny Kappenberg namens Soest de thuisploeg het dichtst bij de openingstreffer, toen de bal vanuit een hoekschop keihard afketste op de lat. Vlak voor de rust had Merijn Muskens de openingstreffer voor Kampong op zijn schoen, maar zijn schot werd op de doellijn gekeerd.
© Peter Beijer
In de tweede helft deelden beide ploegen speldenprikjes aan elkaar uit. Zo werd Kampong een aantal keer gevaarlijk via Leon Lenders en de 19-jarige Hamza Azouagh. Tot treffers leidde het echter niet en ondanks een slotoffensief van de Utrechters stond er na anderhalf uur voetballen een 0-0 eindstand op het scorebord.
Mark Verkuijl (Kampong): "We zoeken nog naar de juist defensieve balans"
Met name Kampong schiet weinig op met de remise. De ploeg van Mark Verkuijl wil graag meedingen om het kampioenschap en verzuimt in te lopen op Soest en koploper SDZ. SDZ won zondag met 4-3 van AFC Quick en heeft vier punten voorsprong op Soest. Kampong stijgt naar de derde plaats van de ranglijst, doordat SCH'44 met 4-3 verloor van Pancratius.
Gerrit Plomp (Soest): "De club wil niet met me verder"