Minderjarig meisje nacht in cel na uitgaan met vals ID in Utrecht

© ANP
UTRECHT - Een minderjarig meisje in Utrecht heeft afgelopen nacht in de cel doorgebracht, nadat ze was aangehouden met een valse identiteitskaart.
Dat laat wijkagent Emile Vermeulen vandaag weten via Twitter. Het meisje toonde een portier op de Nobelstraat een ID dat niet van haar was. Omdat ze geen geldig ID bij zich had is ze aangehouden, zo schrijft de wijkagent.
Op social media is een storm van kritiek losgebarsten. Dat begon met een tweet van Henk Westbroek. "Bedankt voor het keihard aanpakken van de Utrechtse misdaad. Terecht dat dit met trots wordt meegedeeld", schrijft Westbroek.
Hij krijgt op Twitter bijval van veel ouders. Sommigen verwijzen naar 16.000 duizend zaken die bij de politie op de plank blijven liggen, terwijl er wel tijd is voor zulke zaken. "Zo, knap hoor! Helemaal alleen opgepakt of de ME erbij laten komen?", hoont een ander.
Wijkagent Vermeulen verdedigt zich door te zeggen dat het insluiten van dit meisje in dit geval "een uiterst middel" was, omdat de politie haar ouders niet kon bereiken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.