Handbalsters maatje te groot voor Roemenië

LEUSDEN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Nederlands handbalsters zijn vooralsnog onstuitbaar op het EK in Frankrijk. De ploeg van Angela Malestein uit Bunschoten, Laura van der Heijden uit Leusden en Charris Rozemalen uit Utrecht rekende vanavond ook af met het sterke Roemenië en won met 29-24.
De vierde overwinning betekende dat Oranje de leiding nam in groep II uit de tweede ronde en een grote stap richting de halve finales zette.
Het overtuigende optreden tegen Roemenië, dat eerder op dit EK titelverdediger Noorwegen een grote nederlaag bezorgde, was opzienbarend omdat Oranje al vroeg in de wedstrijd aanvoerster en spelmaker Nycke Groot kwijtraakte met een hersenschudding. Het team ving dat verlies meer dan knap op en wist bovendien de Roemeense vedette Cristina Neagu af te stoppen.
Bij rust leidde Nederland nog nipt met 11-10, maar in de tweede helft kwam Oranje los en swingde het langs de verbouwereerde Roemeensen.