RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Graf in Leusden voor derde keer dit jaar vernield

1/2
LEUSDEN - Op begraafplaats Rusthof in Leusden is een graf met een glazen plaat afgelopen zaterdag verwoest. Op het graf liggen kiezels, met daarboven een glazen plaat. Die is in vele stukken gebarsten. En dat is niet voor het eerst dit jaar. De familie Van de Beek trof het graf in april en september ook al zo aan.

De oorzaak van het breken van het glas staat niet vast. En dus is ook niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat het graf door vandalen is vernield. "Maar voor ons is het toeval er wel vanaf", zegt Tamara van de Beek. "Elke keer op zaterdag, en er zijn geen sporen te zien. Het is ook het enige graf dat kapot is."

Verslaggever Dennis van Ommeren in gesprek met Tamara van de Beek over het vernielde graf van haar vader


Het graf van haar vader bevindt zich al zestien jaar op de Leusdense begraafplaats. "De eerste vijftien jaar is er niets mee gebeurd. Na de eerste keer dat het glas in puin lag, hebben we nog gedacht aan een ongeluk. We hebben toen een tweede leverancier in de arm genomen die ook gespecialiseerd is in deze glazen platen. Kort erna was het weer mis."De familie heeft contact met de begraafplaats en de politie. Morgen gaat de moeder van Tamara opnieuw aangifte doen. Camerabeelden zijn er niet, wat het heel lastig maakt om de oorzaak te achterhalen. De familie doet een beroep op mogelijke ooggetuigen en hebben een e-mailadres geopend. Wie iets weet, kan mailen naar graf.vandebeek@gmail.com of een privťbericht sturen op Facebook.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht