Vijfheerenlanden krijgt streekomroep: "Leuk voor ons, maar de gemeentes waarderen het ook"

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
VIJFHEERENLANDEN - Naast een nieuwe naam, een nieuwe burgemeester, gemeenteraad en gloednieuwe plaatsnaamborden, krijgt de gemeente Vijfheerenlanden ook een eigen streekomroep. Per 1 januari is de fusiegemeente van Vianen, Zederik en Leerdam een feit. SRC wordt dan de streekomroep voor de nieuwe Utrechtse gemeente.
In 1983 is SRC FM begonnen als radiopiraat in Culemborg. Bestuurslid Nico Middag "dat waren spannende tijden want ieder moment kon je uit de lucht gehaald worden." In 1991 werd de zender legaal als lokale omroep voor Culemborg. Vanaf 2003 is de zender zich ook gaan richten op Vianen.
Op radio, televisie en internet is SRC er 24 uur per dag. Met lokaal nieuws, agendaberichten, uitgaanstips en programma's zeven dagen in de week.
De tekst gaat verder onder de video.
SRC FM wordt streekomroep voor Vijfheerenlanden

VIJFHEERENLANDEN

De radiozender breidt in het nieuwe jaar verder uit. Naast Culemborg en Vianen gaat de zender ook uitzenden in Vijfheerenlanden, Geldermalsen, Buren, Neerijnen en Lingewaal. Ook RTV Utrecht zendt sinds september nieuws uit over Vijfheerenlanden.
Nico Middag is blij met de uitbreiding van de zender. "Als radiomaker vind je dat natuurlijk leuk. Vroeger was het altijd van 'hoe meer luisteraars je hebt' dat was de gedachte voor de piraat. En dat is natuurlijk nog steeds zo." SRC FM werkt met vrijwilligers die het allemaal leuk vinden om voor een groter gebied programma's te maken. Nico Middag: "Er gebeurt in Culemborg en Vianen wel veel, maar niet zoveel dat je daar 24 uur nieuws uit kunt brengen. Met het vergroten van het gebied wordt dat wel groter."
Mensen uit Vijfheerenlanden zijn altijd welkom bij ons in de studio.
Nico Middag
Om te zorgen dat iedereen in het grote gebied de radiozender goed kan ontvangen, wordt er een extra zendmast neergezet. "We hebben een nieuwe frequentie aangevraagd en die is ook toegekend. Dat is de 95.6 die komt in Vianen te staan met heel veel zendvermogen. Zodat we ook Leerdam en het gebied daar omheen goed kunnen bereiken." In de nieuwe gemeente is de zender wel al te ontvangen op 105.8 of 105.4 maar dat is niet altijd goed dekkend.

WELKOM

Mensen uit Vijfheerenlanden zijn in het nieuwe jaar welkom bij SRC in de studio. Middag: "We hebben verschillende informatieve programma's waar we ook interviews in doen. Met mensen bijvoorbeeld uit de politiek, of mensen van verenigingen die wat te melden hebben."
In de afgelopen weken is SRC FM al begonnen met het nieuws te melden uit Vijfheerenlanden. Met de gemeenteraadsverkiezingen in november zijn alle politieke partijen al in de studio geweest. En dat zal in het nieuwe jaar, als het aan Nico Middag ligt, alleen nog maar vaker gaan voorkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.