Ook zonder bewegwijzering druk op nieuwe busstation Utrecht Centraal

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
UTRECHT - Tijdens de eerste ochtendspits onder nieuwe omstandigheden is het druk op het nieuwe busstation A op Utrecht Centraal. Omdat de bewegwijzering nog niet helemaal klaar is, staat het hoofdstation vol met medewerkers die de reizigers op weg helpen.
Op zondag werd het nieuwste busstation A aan de centrumzijde van Utrecht Centraal voor het eerst in gebruik genomen. De buslijnen 2, 3, 18 en 28 vertrekken vanaf dat punt. Vanaf eind 2019 moet ook de nieuwe tramlijn vanaf dit station gaan rijden naar Utrecht Science Park.

OVERDEKT

Wethouder Victor Everhardt stond vanochtend samen met gedeputeerde Dennis Straat op het station om flyers uit te delen en de weg te wijzen. Everhardt is blij met het nieuwe station. "Alles is nu overdekt en valt onder het dak van de grote terminal. Alleen als mensen hierheen moeten fietsen, worden ze nog nat."
Het nieuwe station zou eigenlijk een jaar eerder al klaar moeten zijn, maar dat is niet gelukt. "Daar balen we van", zegt de wethouder. "Maar het is een heel groot en complex project. We hebben hard gewerkt om het zo snel mogelijk klaar te krijgen, maar dit project houdt niet alleen de verbouwing van het station in. Ook de verbouwing van Hoog Catharijne heeft hier bijvoorbeeld mee te maken."
Nu het helemaal klaar is, kijkt de wethouder tevreden naar het nieuwe busstation. "Natuurlijk moet het loopje er nu even in, maar ik ben heel tevreden dat de bussen hier nu kunnen stoppen. Je kunt hier makkelijk instappen en je weg vervolgen. En dat is ook de bedoeling: reizigersgemak organiseren."
Tekst gaat verder onder de video.
Ook zonder bewegwijzering druk op nieuwe busstation Utrecht Centraal
Reizigers moeten nog wat wennen aan het nieuwe station. Al is het maar omdat iedereen nu niet meer naar de Jaarbeurskant, maar naar de andere kant van het station moet lopen. Ook is de bewegwijzering nog niet klaar. Daar komt volgens een medewerker van U-OV vandaag nog verandering in. Tot die tijd staan er extra medewerkers op het station om de reizigers te helpen.
Onze verslaggever Robert Jan Booij nam vanochtend een kijkje op het nieuwe station en sprak met onder anderen de wethouder. Dat verslag is hieronder terug te luisteren.
Verslaggever Robert Jan Booij neemt een kijkje op station A.
Verslaggever Robert Jan Booij neemt een kijkje op station A.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.