Burgemeester Amersfoort: coffeeshop Snouckaertlaan mag open

In dit pand moet de coffeeshop komen.
In dit pand moet de coffeeshop komen. © RTV Utrecht
AMERSFOORT - De coffeeshop aan de Snouckaertlaan in Amersfoort heeft toestemming van burgemeester Bolsius om open te gaan. Dat besluit is in lijn met een eerdere uitspraak van de Raad van State.
Die had gezegd dat Bolsius opnieuw naar bezwaren van tegenstanders moest kijken. Die bezwaren heeft hij nu allemaal ongegrond verklaard.

DICHT BIJ SCHOOL

Sommige buren zijn niet blij met de komst van de coffeeshop. Bovendien staat het pand aan de Snouckertlaan dichter dan de wettelijke 250 meter bij een school. Maar daarop heeft de exploitant iets bedacht: hij plaatste een hek waardoor de loopafstand langer dan 250 meter is geworden.
Er is nog een sprankje hoop voor tegenstanders van de coffeeshop: ze kunnen opnieuw bezwaar maken bij de Raad van State. Die gaat dan weer naar de zaak kijken.

WEINIG COFFEESHOPS

Amersfoort heeft relatief weinig coffeeshops: drie in totaal. Mogelijk komen er binnenkort twee softdrugslocaties op de bedrijventerreinen De Isselt en De Hoef. Als ook de locatie aan de Snouckaertlaan opent, komt het totaal op zes. De lokale politiek wil maximaal zeven coffeeshops in de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.