Gemeente Utrecht past kruising aan na dodelijk camper-ongeluk

Een camper botste vorige maand op een tram, met fatale gevolgen.
Een camper botste vorige maand op een tram, met fatale gevolgen. © Koen Laureij
UTRECHT - Na het dodelijke ongeluk in oktober met een camper in Utrecht wordt de kruising van de Weg der Verenigde Naties en de Overste Den Oudenlaan veiliger gemaakt.
Het moet voor auto's moeilijker worden om vanaf de Weg der Verenigde Naties over de trambaan linksaf te slaan richting de Overste Den Oudenlaan. Daarom wordt een rijstrook tijdelijk afgezet. Dat gebeurt in de nacht van aanstaande woensdag op donderdag.
Ook heeft de gemeente besloten extra knipperlichten op verkeersborden te plaatsen. "Daarnaast komt er een extra bewegwijzeringsbord naar de Jaarbeurs, zodat de route richting de Jaarbeurs vanaf het Westplein beter zichtbaar is."
Op 20 oktober botsten een camper en een tram met elkaar op het kruispunt vlakbij Holland Casino. De 41-jarige Belgische man die de camper bestuurde overleed. Zijn vriendin brak een been en hun kind raakte lichtgewond.
Na het ongeluk klaagden veel weggebruikers over de veiligheid en overzichtelijkheid van het kruispunt. De nieuwe verkeersmaatregelen zijn tijdelijk vanwege toekomstige bouwplannen voor het Beurskwartier en Merwedekanaalzone. Later gaan gemeente en provincie zich buigen over permanente veranderingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.