RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Rondweg Veenendaal overschrijdt budget, 18 miljoen extra nodig

VEENENDAAL - De verbouwing van de Rondweg-Oost in Veenendaal valtmiljoeneneuro's duurderuit dangeschat. De weg kost niet 41 miljoen, maar 59 miljoen euro. Dat maakte het provinciebestuur maandagavond bekend.

Dekostenvallen onder meer hoger uit omdat er fietstunnels moeten worden aangelegd. Ookmoeten geluidswerende voorzieningen worden getroffenen vraagt de aannemer meer geld.

De Rondweg-Oost wordt uitgebreid naar twee keer tweebaans. De weg staat tijdens de spits van en naar de A12 vaak muurvast en de verbreding moet dat probleem oplossen. Om geluidsoverlast en uitstoot van fijnstof zoveel mogelijk te beperken komt bij de Prins Clauslaan een ongelijkvloerse kruising.

In februari gaat de Provinciale Staten besluiten of daadwerkelijk de portemonnee wordt getrokken voor de Rondweg-Oost. Over de belangrijke Veenendaalse verkeersader wordt al jarenlang gediscussieerd.

Gedeputeerde Dennis Straat wil de kostenoverschrijdingen op mobiliteitsprojecten juist beteugelen. Hij wil met Provinciale Staten om tafel om beter te gaan begroten. "We moeten eens gaan nadenken over hoe we dit beter voor elkaar kunnen regelen", zei hij maandagavond in de politieke arena van de provincie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht