West-variant bij ondertunneling Maarsbergen komt er, maar wordt wel duurder

© Google Street View
MAARSBERGEN - De Provinciale Staten gaan akkoord met het plan om de ondertunneling bij Maarsbergen aan te leggen voor 51,6 miljoen euro. Dat is 15 miljoen euro meer dan begroot. Daarmee kan eindelijk de schop in de grond voor de west-variant om de filedruk in het dorp te verminderen. Twee andere varianten, de dorps-variant en de zogeheten Bos/Beek-variant vielen lang geleden al af.
De Staten willen dat er speciale aandacht komt voor de bewoners van het dorp. Het project heeft veel verdeeldheid gezaaid de afgelopen jaren. Zo moet het potje van 2,8 miljoen euro, dat is vrijgemaakt om twee tankstations te verplaatsen, worden gebruikt om de woonsituatie voor de Maarsbergers te verbeteren.
Ook willen de Staten dat de bushalte dichterbij het centrum van het dorp komt te liggen dan nu is gepland. Gedeputeerde Dennis Straat gaat daar onderzoek naar doen.

VERKEERSPROBLEMATIEK

De verkeersproblemen bij Maarsbergen worden al sinds 2005 in het provinciehuis besproken. Door de weg onder het spoor door te laten gaan, moet een einde komen aan de files op de provinciale weg vlakbij de A12.
Ook ProRail heeft er een belang bij dat er geen overweg meer is, want daardoor kunnen er vanaf 2021 meer treinen rijden tussen Utrecht en Arnhem. Naast de plannen voor een tunnel wordt ook gekeken naar een rotonde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.