Landelijke PIN-storing na enkele uren verholpen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Door een landelijke PIN-storing hadden klanten van winkels en benzinepompen moeite met betalen. De storing werd vanmorgen vroeg gemeld en leverde veel klachten op. Rond 8.30 uur waren de problemen voorbij, meldt Betaalvereniging Nederland.
Met name bij benzinepompen, waar grote bedragen moeten worden neergeteld, liepen mensen vanmorgen tegen problemen aan. Pomphouders vroegen om contant af te rekenen, maar automobilisten hebben vaak niet zoveel geld op zak. In sommige gevallen werd een regeling getroffen voor ze zonder betalen mochten doorrijden.
Een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland zegt tegen RTV Utrecht dat afwijkende patronen van geldtransacties lieten zien dat er rond 6.00 uur ergens een storing was ontstaan die in heel Nederland gevolgen kreeg. "Behalve de betaalautomaten bij tankstations, functioneerden ook de terminals niet bij ongeveer duizend winkeliers. Maar omdat het zo vroeg in de ochtend plaatsvond, zullen weinigen hier last van hebben gehad. Winkels waren nog niet open."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.