Reizigers uit Soest missen trein naar Hilversum nog steeds

Als je uit Soest in Baarn aankomt, is de trein naar Hilversum net weg.
Als je uit Soest in Baarn aankomt, is de trein naar Hilversum net weg. © RTV Utrecht / Joost Danvers
BAARN/SOEST - De nieuwe dienstregeling van de NS heeft geen verlichting gebracht voor treinreizigers tussen Soest en Hilversum. Bij de overstap in Baarn moeten ze nog altijd een half uur wachten op de volgende trein.
Het is journalist en tv-presentator Lammert de Bruin al een paar jaar een doorn in het oog. De Soester werkt in Hilversum en had gehoopt dat de NS met de invoering van het nieuwe spoorboekje afgelopen zondag het probleem zou hebben verholpen. "Er is totaal geen aansluiting. Als je aankomt in Baarn is je trein net vertrokken."

PUZZEL

De aansluiting is sinds eind 2016 verre van ideaal en de NS ziet er ook geen mogelijkheden voor om het op te lossen, zegt NS-woordvoerder Hessel Koster. "Het liefst zouden we natuurlijk elke overstap perfect laten aansluiten, bij voorkeur ook nog op hetzelfde perron. Maar we moeten het doen met de infrastructuur die er ligt. Toen de puzzel was gelegd bleek dat deze aansluiting niet goed te maken is. Beter lukt het helaas niet."
De Bruin neemt geen genoegen met die verklaring. "De NS komt met allerlei uitlegverhalen, ook via Twitter. Het heeft te maken met andere treinen die op hetzelfde traject rijden. Maar ik begrijp het niet zo goed. De trein van Utrecht naar Baarn is gewoon een boemeltje dat heen en weer gaat. Of je die nu vijf minuten eerder of vijf minuten later laat vertrekken..."

HET HAASJE

"Jammer is dat in Utrecht de meeste aandacht altijd uitgaat naar de stad Utrecht", vindt Aldo Markus van reizigersvereniging Rover. "De verbinding Amersfoort - Hilversum en die van Soest naar Hilversum wordt steeds over het hoofd gezien. Dat is een kleinere groep reizigers, maar die zijn wel steeds het haasje."
Markus adviseert inwoners van Soest die naar Hilversum willen om de trein links te laten liggen. "Als je in Soest op fietsafstand van de bus naar Hilversum zit, moet je eens kijken of je dan niet sneller bent. Het nare van de trein is dat die net niet in de wijken van Soest komt. Daar rijdt wel regelmatig een bus naar Hilversum. Dat is een goed alternatief."

AUTO

Lammert de Bruin heeft een andere oplossing. "Voor dat hele korte stukje, ik denk dat het twaalf kilometer is, is bijna een uur reistijd absurd veel. Nu pak ik de auto maar, want dat is sneller dan met de trein."
Heeft u ook problemen met de nieuwe dienstregeling of bent u juist erg gelukkig met een aanpassing, laat het ons dan weten in een mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.