20.000 kerstpakketten voor ouderen: "Het belangrijkste is die aandacht"

© Pixabay
UTRECHT - Een kerstpakket is voor veel mensen een welkome beloning na een jaar hard werken. Maar niet alleen de groep werkenden verdient een kerstpakket, vindt de Riki stichting. Daarom deelt deze stichting 20.000 pakketten uit aan ouderen. "Ze verheugen zich er echt op."
De pakketjes worden persoonlijk thuisgebracht bij zelfstandig wonende ouderen, bij bewoners van verzorgingshuizen en bij ouderen in de privé-omgeving van de scholieren.
Dat de ouderen fysiek iets krijgen is fijn, maar niet het hoofddoel van de actie, legt Annette van der Linden van de Riki Stichting uit. "Het belangrijkste is vooral die aandacht. Een basisschoolleerling of een verzorger die langskomt en even een gezellig samenzijn creëert; dat is fantastisch voor ze."
Vandaag gaan leerlingen van de Anne Frankschool naar Woonzorgcentrum De Bijnkershoek om kerstpakketjes aan de bewoners uit te delen. Ook brengen vrijwilligers van de Zonnebloem Utrecht Zuidwest het kerstpakketje thuis bij zelfstandig wonende ouderen.
Eenzaamheid onder ouderen is namelijk een heikel punt. "We weten allemaal dat verzorgingstehuizen langzaam gaan verdwijnen en dat ouderen daardoor langer thuis wonen. Dat brengt ook met zich mee dat veel ouderen minder de deur uitgaan. Die groep willen we graag in de aandacht zetten en in contact brengen met onze acties en andere ouderen. Maar ook bewustwording creëren. Kijk eens om je heen en vraag je af: hoe zit het eigenlijk bij mij in de buurt?"
Annette van der Linden van de Riki stichting vertelt in Utrecht is Wakker over de actie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.