Provincie verhoogt druk op verhuizing Soester boer

Boer Van Dorresteijn kan nog steeds niet verhuizen
Boer Van Dorresteijn kan nog steeds niet verhuizen © RTV Utrecht
SOEST - De Statenleden van de provincie Utrecht willen dat de gemeenteraad in Soest zich nogmaals buigt over de verhuizing van een boer. Al jaren wordt er gesproken over de boer, die van de bebouwde kom naar de polder wil verhuizen. Maar er is nog steeds geen oplossing.
Gisteren werd op initiatief van de PVV, samen met D66, SGP en CDA, een motie ingediend over de kwestie. De provinciale partijen verzoeken de gemeenteraad in Soest om "nogmaals bij zichzelf te rade te gaan en een duidelijk oordeel te vellen". De motie werd door een meerderheid van de Statenleden aangenomen.

DUIDELIJKHEID

Uit de motie blijkt dat de Statenleden nu eindelijk duidelijkheid willen voor boer André van Dorresteijn. Zijn boerenbedrijf zit nu binnen de bebouwde kom, maar komt daar in de verdrukking door woningbouw. Een verhuizing naar de polder leek logisch, maar het vinden van een plek bleek lastig.
In Soest zijn veel liefhebbers van de open polder, weilanden zonder bebouwing. Er kwam dan ook veel protest toen Van Dorresteijn plannen maakte om een nieuwe boerderij te bouwen. Toch wilden zowel de gemeente als de provincie destijds een uitzondering voor hem maken, door hem toestemming te verlenen.

OMSLAG

Na de gemeenteraadsverkiezingen waaide er echter een andere wind. Het nieuwe college is niet bereid om mee te werken aan het plan uit 2013. Dit tot frustratie van de oppositiepartijen in Soest, zij maakten eerder al duidelijk dit 'onbehoorlijk bestuur' te vinden.
Nu lijkt het dus dat ook de Statenleden in de provincie niet blij zijn met de ommekeer van het college. De partijen schrijven dat de boer en zijn gezin 'al die tijd hoop hebben gehouden' en dat de beslissing uit 2013 om wel toestemming te verlenen 'nog altijd in de lucht hangt'. De provincie zegt dan ook nog steeds mee te willen werken aan het oorspronkelijke plan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.