RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Broers uit Zeist veroordeeld voor mishandelen 'terrasschutter'

ZEIST - Twee broers zijn veroordeeld voor de mishandeling van een man op een vol terras in Zeist, vorig jaar. De jongste van de twee Zeistenaren (23) moet een maand de cel in. Zijn drie jaar oudere broer kreeg van de rechter een gevangenisstraf van één dag en een taakstraf van 180 uur. De straf tegen de broers is lager dan de vier maanden die het OM had geëist.


De twee mannen renden vorig jaar mei achter een man aan op het drukke terras van café De Reünie. Volgens deze Zakaria C. kwamen de broers verhaal halen omdat hij geen drugs meer voor ze wilde verkopen en hij één van hen had geslagen.


Zakaria C. voelde zich naar eigen zeggen zo bedreigd dat hij een revolver trok en meerdere keren de trekker overhaalde. Het wapen weigerde echter dienst. Daarvoor werd het slachtoffer eerder al veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk.

Volgens de broers klopt er niets van de verklaring van de terrasschutter, zo zeiden ze tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. Er zou een lange vete vooraf zijn gegaan tussen slachtoffer en zijn belagers. Zakaria is volgens een van de broers een drugsverslaafde die al eerder een valse aangifte zou hebben gedaan.

In het vonnis neemt de rechter het de broers kwalijk dat ze op het slachtoffer hebben ingetrapt en geslagen terwijl hij al op de grond lag. Ook vindt de rechter het een kwalijke zaak dat de vechtpartij onder het ogen van zoveel mensen plaatsvond. Meerdere terrasbezoekers zeggen dat het grote indruk op ze heeft gemaakt. Sommigen hebben daar nog langere tijd last van gehad.

Bij de vechtpartij was nog een derde broer aanwezig. Hij is minderjarig en zal zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht