RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw cel geëist tegen medeverdachten gruwelijke chaletmoord

AMERSFOORT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep opnieuw celstraffen geŽist tegen de drie medeverdachten in de zaak van de chaletmoord. Gisteren eiste de aanklager al twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen hoofdverdachte Janet S.

De vier zouden betrokken zijn bij de dood van Amersfoorter Ton Kuijf. Hij werd in 2014 gevonden in een brandend chalet in Ermelo, waar hij om het leven was gebracht met een hakbijl en mes. Kuijf werd volgens het OM op gruwelijke wijze gedood. Zo was hij vastgebonden toen hij om het leven werd gebracht.

Vandaag hoorden de drie medeverdachten in hoger beroep de strafeis. Youri B. uit Bergen op Zoom hoorde dertig maanden cel eisen. Hij zou hebben geholpen de chalet in brand te zetten en hebben geprobeerd om het lichaam van Kuijf ook te verbranden.

Joyce N. uit Kampen hoorde vijftien maanden waarvan zes voorwaardelijk, plus een werkstraf tegen zich eisen. Zij zou ook hebben geholpen bij de brandstichting. De broer van Janet S. hoorde een jaar cel als strafeis.

Gisteren zei het OM al dat Janet S. niet onbehandeld terug maatschappij in mag. Daarom werd tbs geŽist. Als dat niet wordt opgelegd, verwacht het OM een levenslange celstraf.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -