Mogelijk ook overlasttelefoon voor Máximapark

De brandweer moest vaak uitrukken voor hooibranden in het Máximapark
De brandweer moest vaak uitrukken voor hooibranden in het Máximapark © 112mediautrecht
LEIDSCHE RIJN - Er komt mogelijk een overlasttelefoon om overlast in en rondom het Máximapark in Leidsche Rijn te verminderen, zo is te lezen in een brief van de gemeente vandaag.
Momenteel wordt overleg gevoerd met de beheergroep van het park voor een proef met de telefoon van een jaar. Het speciale nummer wordt dan beschikbaar gesteld voor een groep bewoners en parkvrijwilligers. Na een melding zullen twee medewerkers in een zogenoemde Gemeentelijk Overlast Auto (GOA) naar het park gaan om poolshoogte te nemen.
Het park is al talloze keren doelwit geweest van vandalen. Vorige maand nog werd een loods van de Vlinderhof beklad met graffiti, in oktober werd een poederblusser leeggespoten, en eerder dit jaar werd vuurwerk afgestoken. Bovendien zijn meerdere keren hooibranden geweest. Ook werd een grote Gerrit Rietveld-stoel in stukken geslagen.
De overlasttelefoon werd begin 2016 in het leven geroepen om overlast op de Amsterdamsestraatweg te verminderen. En met succes; het nummer kan ook gebeld worden voor overlast op het Domplein. Daar komt nu dus mogelijk het Máximapark bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.