Rover: "Treinstation Amersfoort moet aangepakt worden"

© Libby H, Flickr
AMERSFOORT - Het treinstation van Amersfoort is niet berekend op het groeiende aantal reizigers en er zijn dringend aanpassingen nodig. Dat vindt reizigersvereniging Rover.
"Wachtrijen en opstoppingen zullen reizigers bekend voorkomen", staat in het rapport. Met name de drukte bij de trappen van spoor 1 en 2 moet snel aangepakt worden: "De trappen en roltrappen zijn te smal en het aantal reizigers zal alleen maar toenemen. Reizigers die het station willen verlaten en reizigers die nog snel de trein willen halen moeten elkaar bovenaan de roltrap kruisen wat dagelijks leidt tot opstoppingen."
Ook moeten meer toegangspoortjes komen en zou het helpen als alle vervoerders met dezelfde poortjes gaan werken: "Reizigers weten bijvoorbeeld vaak niet dat Connexxion de vervoerder is op de Valleilijn". Daarnaast vindt de reizigersvereniging de stationshal een knelpunt. De hal is te klein geworden en de kaartautomaten staan in de weg. Ook de schermen met reisinformatie zouden niet goed zichtbaar zijn omdat deze haaks op de looproute van de reizigers staan.
Toch is niet alleen maar kommer en kwel op het station. De verwarmde wachtruimte met USB-aansluitingen krijgt van Rover een dikke pluim.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.