Debat over afvalscheiding in Zeist

© RTV Utrecht / Joost Danvers
ZEIST - Wat vinden inwoners van Zeist van gescheiden afval inzamelen? En is het terecht dat de afvalstoffenheffing volgend jaar hoger wordt? Over die vragen kan vanavond worden gedebatteerd onder leiding van oud-nieuwslezer Job Boot uit Zeist.
Afval is een hot topic in Zeist, vertelt Boot. "Het is een onderwerp waar mensen dag in dag uit mee bezig zijn. Hoe ga je scheiden? Op welke manier? We vinden het belangrijk om daarover eens te praten met Zeistenaren en die hebben daar wel oren naar, want ik denk dat de opkomst groot zal zijn vanavond in de bibliotheek."
Een van de genodigden is wethouder Wouter Catsburg. Ook hoogleraar Raymond Gradus van de Vrije Universiteit Amsterdam schuift aan. "Hij is nogal kritisch over het huishoudelijk afvalbeleid in Nederland, vooral het scheiden van plastic afval. Dat gebeurt volgens hem niet effectief, is erg duur en absoluut niet duurzaam." Zo is volgens Gradus het scheiden van afval na afloop veel slimmer dan voorafgaand aan het moment dat afval wordt opgehaald.
Het debat wordt gehouden in de bibliotheek Idea aan de Markt in Zeist en is een initiatief van de bibliotheek, AD Utrechts Nieuwsblad, lokale media en RTV Utrecht.
Job Boot over het afvalscheidingsdebat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.