Eigen calvados voor burgemeester Van Zanen

© Gemeente Utrecht / Staffhorst
UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen heeft zijn eigen calvados. Morgen wordt de drank geveild tijdens de traditionele kerstlunch van de Utrechtse Ondernemers Sociëteit (UOS). De opbrengst gaat naar Stichting Met je hart Utrecht.
Twee jaar geleden oogstte stokerij Staffhorst kweeappels uit de tuin van de burgemeester om er een eau de vie van te maken. Het distillaat is daarna gelagerd op eiken uit het Vivaldiplantsoen in Utrecht. Daaruit is de 'Calvados du Maire' ontstaan.
Bastiaan Staffhorst met de oogst in 2016.
Bastiaan Staffhorst met de oogst in 2016. © Staffhorst
Er zijn slechts twee flessen van de calvados: één voor de veiling en één voor Van Zanen. De burgemeester heeft er nog niet van geproefd. Over de eau de vie uit zijn tuin was hij twee jaar geleden in ieder geval zeer te spreken.
Utrechter Bastiaan Staffhorst blies vijf jaar geleden de distilleertraditie van zijn familie nieuw leven in. Het leverde al tal van dranken op, waaronder jenever, gin en korenwijn. Voor zijn jaarlijkse project Stadsoogst ontwikkelde Staffhorst tal van eaux de vie van fruit uit de stad gecombineerd met Utrechtse gedichten.
Bastiaan Staffhorst vertelt op Radio M Utrecht over de drank.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.