Boer Werkhoven mag onderzoek in vrijheid blijven afwachten

© Koen Laureij
WERKHOVEN - Het OM legt zich neer bij het besluit van de rechter-commissaris om Gert Snitselaar uit Werkhoven niet langer vast te houden. Het OM ziet het als "onvoldoende kansrijk" om hoger beroep aan te tekenen. De Werkhovenaar wordt verdacht van vijf branden op zijn erf.
De officier van justitie had eerder gevraagd om het voorarrest van Snitselaar met 14 dagen te verlengen, maar de rechter-commissaris ging daar niet mee akkoord en besloot vrijdag dat hij het onderzoek in vrijheid mag afwachten.
Zijn advocaten Sidney Smeets en Tim Vis zeiden eerder al de aanhouding van de boer voorbarig en onjuist te vinden. Zij zeiden eerder opgelucht te zijn dat Snitselaar vrijgelaten wordt. Wel zeiden ze teleurgesteld te zijn in het slechte politieonderzoek dat tot de onterechte aanhouding leidde.
De agrariër uit Werkhoven wordt nog wel verdacht van de vijf branden die in twee maanden tijd op zijn erf plaatsvonden. Er werd onder meer een verband gelegd met bedreigingen vanwege een zakelijk conflict. Enkele uren na de vijfde brand werd Snitselaar opgepakt.
Bekijk onze tijdlijn van de reeks branden op het erf van Gert Snitselaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.