OM: Moord Martin Kok onderbrengen in onderzoek liquidatiereeks

De verdachte van de moord op Martin Kok.
De verdachte van de moord op Martin Kok. © ANP / Bewerking RTV Utrecht
IJSSELSTEIN - Het OM wil de moord op misdaadblogger Martin Kok onderbrengen in het grotere onderzoek dat loopt naar een reeks liquidaties die worden gelinkt aan crimineel Ridouan Taghi.
De wens van het OM heeft te maken met nieuwe verdenkingen tegen Achraf B., de man die na de moord op Kok als verdachte werd opgepakt. Twee maanden terug werd Achraf B. in zijn cel aangehouden omdat hij mogelijk ook betrokken is bij de 'vergismoord' op Hakim Changachi in Overvecht en de liquidatie van Samir Erraghib in 2016 in IJsselstein.
De twee moorden zijn onderdeel van het steeds grotere rechercheonderzoek naar liquidaties door de misdaadorganisatie die door Taghi zou worden geleid. Hij geldt als de meest gezochte man van Nederland. Er geldt zelfs een beloning van 100.000 euro voor de tip die leidt tot zijn arrestatie en die van zijn vermeende rechterhand Sa'd Razzouki.
Martin Kok werd op 8 december 2016 doodgeschoten na een bezoek aan seksclub Boccaccio in Laren. Kok zat ruim vijftien jaar in de gevangenis voor twee levensdelicten. Daarna werkte hij onder andere als misdaadjournalist, waarbij hij nooit een blad voor de mond nam. Zo moest hij met beveiliging naar de rechtszaken rond de strafzaak tegen de Utrechtse liquidatiebende, ook bekend onder het zogenoemde 26Koper-proces.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.