Rechter verwerpt claim in zaak rond bouw zwembad Oudewater

© Woerden TV
OUDEWATER - De claim van 750.000 euro die projectontwikkelaar Prairie State Investments (PSI) bij de gemeente Oudewater had neergelegd naar aanleiding van de bouw van een zwembad, is door de rechter ongegrond verklaard.
PSI had een intentieovereenkomst met het college van Oudewater. De projectonwikkelaar zou een nieuw zwembad gaan bouwen en tientallen woningen in de Noort Syde, in het noorden van de gemeente. Alles leek in kannen en kruiken, totdat de gemeenteraad er voor ging liggen. De raad zette een streep door de plannen omdat de gemeente er financieel te weinig aan over zou houden. En dat vond PSI niet eerlijk.

PLAN WAS GOEDGEKEURD

"De raad had dit plan al financieel goedgekeurd", zei de advocaat van PSI eind oktober. "De raad kon alleen nog een beslissing nemen over het bestemmingsplan. Het college had tegen de gemeenteraad moeten zeggen: dit is een gepasseerd station. Er ligt een intentieovereenkomst en die moet uitgevoerd worden."

DIT WAS VERWACHT

Wethouder Bob Duindam zegt dat hij verheugd is dat de gemeente niet meer geld kwijt is aan het project. Maar: "Wij hadden van tevoren deze uitspraak verwacht."
Volgens Duindam is het hele proces rond het bouwproject niet goed gegaan. "De crux zit erin dat er een plan is gemaakt (door de projectontwikkelaar, red.) voor een zwembad dat de gemeenteraad niet wilde. Als dat van tevoren wat meer met elkaar was gedeeld, had het niet tot zo'n escalatie hoeven leiden."
In het gebied waar het zwembad gepland was, komen nu alleen woningen. Volgens Duindam is er een "schreeuwende behoefte" aan nieuwe huizen in Oudewater. "Het is een van onze weinige overgebleven locaties waar dat nog kan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.