RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VIDEO: Politie probeert dikke BMW van de weg te beuken tijdens dollemansrit door Utrecht

1/2
UTRECHT/DE BILT - Wat een simpele routinecontrole had moeten zijn, is uitgemond in een spectaculaire politie-achtervolging door Utrecht. De bestuurder van een snelle BMW was niet gediend van agenten en besloot op de vlucht te slaan. Pas nadat de wegpiraat enkele flinke beuken kreeg uitgedeeld van een politieauto, kon hij kilometers verderop in De Bilt worden aangehouden.

De dollemansrit dateert van april, maar de dashcam-beelden zijn vandaag vrijgegeven door de politie. Ze zijn uitgezonden in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht.

Na 2.08 minuut probeert de politie de BMW voor het eerst te beuken.


BEGIN ACHTERVOLGING

Agenten willen de man controleren in Utrecht, in de buurt van het Europaplein. Maar de bestuurder negeert het stopteken. Nadat hij is aangehouden blijkt waarom: de man moet nog een celstraf van anderhalf jaar uitzitten en heeft gestolen kentekens in zijn wagen liggen. Bovendien heeft hij geen rijbewijs.

LEKKE BAND

De achtervolging begint dus in de bebouwde kom, maar gaat al snel de snelweg op. Toch kan de zilverkleurige BMW niet heel snel rijden: hij heeft namelijk een lekke band. De politie wil hem klemrijden, maar dat lukt niet.

BEUKEN

Dus besluiten de agenten over te gaan op plan B: de BMW beuken en zo tot stilstaan dwingen. Terwijl de achtervolging via de A12 naar de A27 voert, blijkt ook dat niet te werken. De wagen is zo zwaar dat hij niet uit balans te brengen is.

Ter hoogte van De Bilt neemt hij de afslag. De achtervolging gaat verder via de Biltse Rading. Daar lukt het gelukkig de man in te sluiten. Pas als hij geen kant meer op kan, geeft hij zich over.

Het is nog niet bekend welke straf de vluchtende automobilist krijgt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -