Wethouder Stichtse Vecht weg om schijn van belangenverstrengeling

Wethouder Van Liempdt gisteravond in de gemeenteraad.
Wethouder Van Liempdt gisteravond in de gemeenteraad. © Gemeente Stichtse Vecht
STICHTSE VECHT - Wethouder Frank van Liempdt van Lokaal Liberaal stapt uit het college van burgemeester en wethouders in Stichtse Vecht. Hij overleefde een motie van wantrouwen niet. Die was tegen hem ingediend door coalitiepartijen VVD, GroenLinks en het CDA.
Voor de motie kwam ook steun van de PVV en Het Vechtse Verbond. Uiteindelijk stemden zestien raadsleden voor en vijftien tegen. "Ik aanvaard dit besluit met opgeheven hoofd, maar wel hoofdschuddend. Dit was niet nodig geweest", aldus de politicus van Lokaal Liberaal.
Wethouder Stichtse Vecht stapt op na ophef over schijn van belangenverstrengeling

BRUGWACHTERSWONING

Van Liempdt kwam onder vuur te liggen vanwege de verhuur van een brugwachterswoning. De gemeente is eigenaar van het huisje en was op zoek naar een verhuurder. Van Liempdt gaf de naam door van een bekende en die persoon is uiteindelijk gekozen als nieuwe huurder van het huisje.
Volgens raadsleden is de schijn van belangenverstrengeling gewekt. De integriteit van Van Liempdt was te veel in het geding om te kunnen blijven functioneren. Zeker ook omdat de wethouder al eens eerder was gewaarschuwd.
De zaak kwam aan het rollen door een anonieme brief die naar burgemeester Van Mastrigt is gestuurd over de gang van zaken. Zij heeft daarop een onderzoek ingesteld en de uitkomsten daarvan zijn vanavond besproken tijdens een ingelaste raadsvergadering. Tot op heden is nog niet duidelijk wie die melding heeft gedaan.
Suzanne Kox-Meijer van Lokaal Liberaal zegt dat ze nog in de verwerkende fase is. Ze kan nog niks zinnigs zeggen over of Lokaal Liberaal een nieuwe wethouder gaat aanleveren en daarmee in de coalitie blijft. "We hebben het hier gisteravond natuurlijk wel over gehad maar willen geen beslissingen nemen die zijn gedragen op emoties. Binnenkort gaan we met de fractie bij elkaar zitten om ons te beraden op vervolgstappen".
De VVD laat als coalitiegenoot weten dat er goed wordt samengewerkt met Lokaal Liberaal. De partij hoopt dat de fractie met een nieuwe wethouder op de proppen komt.
Frank van Liempdt stapt op als wethouder van Stichtse Vecht
Pauline Bredt van de VVD over het opstappen van de wethouder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.