RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Familie Utrechtse kroongetuige: logge overheid heeft ons niet beschermd

UTRECHT/NIEUWEGEIN - De rechtszaak over de moord op de broer van de Utrechtse kroongetuige Nabil B., wordt door zijn familie gevolgd vanaf een geheime locatie. Ze doen dat vanwege hun veiligheid.

De moeder, broers en zussen van het slachtoffer volgen de zaak via een videoverbinding en dragen ook vanaf hun geheime locatie een slachtofferverklaring voor. De zussen zeiden onder meer dat Reduan steeds waarschuwde voor hun veiligheid, nadat broer Nabil kroongetuige werd. "Maar de logheid van de overheid heeft uitgerekend hem niet kunnen beschermen", zeiden ze.

Volgens verslaggever Riks Ozinga klinkt er groot verdriet en bitterheid door in de woorden van de familieleden. Ze zijn boos dat de overheid Reduan niet heeft kunnen beschermen en woedend op de dader. Ze verwijten hem dat hij alleen zichzelf en zijn familie wil redden door te zwijgen over de opdrachtgevers van de moord.


SHURANDY S.
De zaak van vandaag draait om verdachte Shurandy S. (40) uit Hilversum. Hij zou op 29 maart Reduan B. hebben doodgeschoten op zijn werk in Amsterdam-Noord. Dat was een week nadat bekend werd dat zijn broer, Nabil B., als kroongetuige zou optreden in een onderzoek naar een andere liquidatie. Het Openbaar Ministerie denkt dat de moord op Reduan B. een wraakactie was vanwege het 'verraad' van zijn broer Nabil.


OPDRACHTGEVER BLIJFT ONBEKEND
S. heeft bekend dat hij Reduan doodschoot. Hij wil niets vertellen over zijn opdrachtgevers, maar zegt dat het mensen zijn die hij kent van vroeger. Hij zou hen enkele maanden voor de moord hebben gezegd wel bereid te zijn om mogelijk iemand te liquideren. Maar S. zegt dat hij niet had gedacht dat het ooit serieus zou worden.

Volgens S. verkeerde hij in een roes en ging het op dat moment erg slecht met hem. Hij was verslaafd aan drugs en had allerlei problemen.

De verdachte zegt dat hij geen flauw idee had dat het beoogde doelwit de broer van kroongetuige Nabil B. was. Hij zei ook dat hij helemaal niet wist van het nieuws dat het OM een kroongetuige had in een belangrijke liquidatiezaak.

KROONGETUIGE
Kroongetuige Nabil B. wordt zelf verdacht van betrokkenheid bij de moord op Hakim Changachi in Overvecht. Na zijn aanhouding besloot hij openheid van zaken te geven aan het Openbaar Ministerie.

Hij legde onder meer verklaringen af over Ridouan Taghi uit Vianen. Hij wordt gezien als opdrachtgever van meerdere liquidaties en justitie is naarstig naar hem op zoek.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -