Calvados burgemeester Van Zanen levert 1050 euro op voor goed doel

© Gemeente Utrecht / Staffhorst
UTRECHT - De 'Calvados du Maire', de eigen calvados van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft bij een veiling 1050 euro opgeleverd. Het destillaat is geveild tijdens de traditionele kerstlunch van de Utrechtse Ondernemers Sociëteit (UOS).
De opbrengt van de fles gaat naar Stichting Met je hart Utrecht. Er zijn maar twee flessen van 'Calvados du Maire', de ander is voor de privécollectie van de burgemeester.
De calvados is een puur Utrechts product. Twee jaar geleden oogstte stokerij Staffhorst kweeappels uit de tuin van de burgemeester om er een eau de vie van te maken. Het distillaat is daarna gelagerd op eiken uit het Vivaldiplantsoen in Utrecht. Daaruit is de 'Calvados du Maire' ontstaan.
Utrechter Bastiaan Staffhorst blies vijf jaar geleden de distilleertraditie van zijn familie nieuw leven in. Het leverde al tal van dranken op, waaronder jenever, gin en korenwijn. Voor zijn jaarlijkse project Stadsoogst ontwikkelde Staffhorst tal van eaux de vie van fruit uit de stad gecombineerd met Utrechtse gedichten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.