Zonnepanelen voor sociale huurders in Soest

© RTV Utrecht
SOEST - Om huurwoningen in Soest energiezuiniger te maken bieden woningcorporaties huurders zonnepanelen aan. Dat is een van de prestatieafspraken die de gemeente Soest, woningcorporaties en huurdersorganisaties hebben gemaakt. Behalve zonnepanelen krijgen bewoners ook betere isolatie aangeboden.
Dorine Lommen, regiomanager van woningcorporatie Portaal: "Bewoners kunnen kiezen voor de isolatie van vloer, muren en dak en voor zonnepanelen. We beginnen in 't Hart, samen met bewoners. Die kunnen comfortabeler en energiezuiniger wonen. Dat merken ze ook in de portemonnee." Welke verbeteringen worden aangebracht is afhankelijk van de instemming van bewoners.
Behalve verbeteringen qua duurzaamheid moeten er ook woningen bijkomen. Wethouder Nermina Kundic: "De afgelopen jaren bleek het lastig om sociale huurwoningen te realiseren. Samen met de corporaties gaan we de komende maanden extra intensief aan de slag om voor een toename van sociale huurwoningen te zorgen." Hoe en waar die sociale huurwoningen moeten moet het komende half jaar duidelijk worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.