Wim viert Vuelta op vouwfiets

© RTV Utrecht / Steef Bouwman
UTRECHT - Wim Horst wist het na de Tourstart in 2015 al: na de Tour de France komt ook de Vuelta España naar Utrecht. "Het was zo'n groot volksfeest. Ik heb zo veel blije mensen gezien en er zijn zo weinig incidenten geweest." Het was volgens Horst een kwestie van tijd voor de volgende grote wielerronde naar Utrecht zou komen.
Horst besloot een half jaar geleden dan ook een speciale Vuelta-vouwfiets te laten maken. Dat kost wel wat Pesetas: 3.000 euro moest de Utrechter neertellen voor zijn Vueltafiets. De fiets staat wel helemaal in het teken van de ronde van Spanje. "Hij is helemaal in de kleuren gemaakt van het logo van de Vuelta. Voornamelijk rood met een tint oranje en een tint grijs."
DR. VÉLO
Behalve Wim is ook wielerwinkel Dr. Vélo blij met de komst van de Vuelta. "We kijken normaal op tv-schermen in de winkel. Maar om er dan zo dichtbij te staan is te gek."
Trotse Wim op zijn vouwfiets
Hoe ze het gaan doen weten ze het nog niet, maar een feestje gaat Dr. Vélo er zeker van maken. Wim's vueltafeestje is compleet als de baas van de wielerronde op zijn fietst gaat fietsen. "Hij zou het niet kunnen mogen weigeren, het zadel is in hoogte verstelbaar. Hij kan echt een ritje maken met deze vueltavouwfiets, lijkt me tof."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.