IJsselstein installeert Utrechter Kees Geldof als wethouder

© Gemeente IJsselstein
IJSSELSTEIN - VVD-politicus Kees Geldof is vanavond geïnstalleerd als wethouder in IJsselstein. Hij volgt zijn partijgenoot Anastasia van der Lugt op en krijgt daarmee onder meer volkshuisvesting en het vluchtelingenbeleid in zijn portefeuille.
Twintig raadsleden stemden voor het opnemen van Geldof in het college van burgemeester en wethouders. Eén raadslid zag liever iemand anders op de plek. Twee raadsleden hebben een blanco stem ingediend. Geldof was eerder raadslid en wethouder voor de VVD in Utrecht.

BELANGENVERSTRENGELING

Vlak voor de installatie van Geldof nam Anastasia van der Lugt (VVD) afscheid. Van der Lugts' wethouderschap kwam onder druk te staan na het vermoeden van belangenverstrengeling.
Burgemeester Patrick van Domburg van IJsselstein stelde een nieuw onderzoek in om haar integriteit te toetsen, maar de resultaten daarvan blijven binnenskamers. Of Van der Lugt terecht is afgetreden is nog steeds onduidelijk, omdat ze haar aftreden bekend maakte voordat de raad erover in debat kon.

AFSCHEID

Bij het afscheid van Van der Lugt is ook niets gezegd over de inhoud van het nieuwe integriteitsrapport. Wel hebben de burgemeester van IJsselstein en de VVD-factievoorzitter veel lovende woorden uitgesproken. Burgemeester Van Domburg noemde haar een zeer hardwerkende wethouder die "alles in z'n verband ziet".
Voor VVD-fractievoorzitter Saskia van Dijk is het afscheid een emotioneel moment. "IJsselstein verliest een bevlogen wethouder en een boegbeeld van de VVD."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.