Gerard Joling herstelt zich soepel bij live-optreden Radio M Utrecht

'Geer' realiseert zich verschrikt dat je met een microfoon zonder kabel geen radio kunt maken.
'Geer' realiseert zich verschrikt dat je met een microfoon zonder kabel geen radio kunt maken. © RTV Utrecht
UTRECHT - Dat was even schrikken voor Gerard Joling. De zanger was te gast in Aan Tafel!, het lunchprogramma van Radio M Utrecht, en trok vlak voor hij zijn nieuwe hit Christmas on the Dance Floor inzette opeens het snoer uit zijn microfoon.
Joling hoorde tijdens de aankondiging door presentatrice Conny Kraaijeveld de microfoon piepen. Hij wilde hem van het statief losmaken, maar plots klonk een luide 'plop'. De koks van Karel5 die op de achtergrond stonden te koken keken verschrikt op en daar stond Geer, met een losse microfoon. Radioluisteraars zullen nauwelijks iets meegekregen hebben van de hachelijke momenten, maar via de 'kijkradio' op RTV Utrecht was de stunt goed te zien.
Gelukkig herpakte de artiest zich snel. Terwijl het intro al door de ether schalde en het publiek in de studio verbaasd toekeek, probeerde Joling de geluidskabel terug in de microfoon te steken. Exact op het moment dat hij de eerste woorden van het kerstlied moest zingen had hij de verbinding hersteld en met een soepele draai zette hij keurig op tijd in.
In de 'Kerst viert u bij ons'-editie van Aan Tafel! ontvangt Conny Kraaijeveld komende weken bijzondere gasten, bereidt een kok elke middag een heerlijk gerecht en is er livemuziek van bekende artiesten. De uitzendingen, waarbij publiek welkom is, zijn ook op televisie en internet te zien tussen 12.00 en 14.00 uur. 's Avonds toont RTV Utrecht een samenvatting en de volledige show is ook terug te vinden op Uitzending Gemist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.