RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wethouder: ook vervuild zand in Bunnik

BUNNIK - Afvalverwerker Vink heeft ook vervuild zand geleverd in Bunnik. Dat zei wethouder Jorrit Eijbersen gisteravond tijdens een raadsvergadering bekend. Het zand ligt waarschijnlijk onder de verharding van frisdrankfabriek Vrumona aan de Vrumonaweg.

Het nieuws over mogelijk vervuilde grond kwam via Zembla naar boven. Volgens het programma heeft afvalverwerker Vink vervuilde grond illegaal gebruikt bij het bouwen van woonwijken in Achterveld, Barneveld en Voorthuizen.

In Bunnik gaat het om ongeveer tien kuub zand, meldt BunniksNieuws.nl. Dat staat gelijk aan één vrachtwagen. "Hier zit waarschijnlijk styreen (een oplosmiddel voor polyesterhars, red.) in", aldus de wethouder. Volgens hem is er door de Omgevingsdienst regio Utrecht en de GGD onderzoek gedaan en bestaan er geen risico's voor de volksgezondheid.

Eerder deze week werd bekend dat ook in Achterveld vervuild zand is gebruikt. In de onderzochte grond werd geen styreen aangetroffen zoals eerder gemeld, maar wel een licht verhoogde concentratie tetrachlooretheen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -