Gewonde agent Marshalllaan kan weer lopen en is aan het werk

Wijkagent Zefanja
Wijkagent Zefanja © Politie Utrecht
UTRECHT - De agent die afgelopen zomer zwaargewond raakte bij een brand in Utrecht kan weer lopen. Daarnaast is de politieagent weer voor 50 procent aan het werk.
In juni rukten brandweer en politie uit voor een uitslaande brand in een flat aan de Marshalllaan in Kanaleneiland. De brand bleek te zijn aangestoken door de bewoner van het appartement, die kort daarvoor zijn vrouw doodstak. Zefanja, een van de agenten die op de brand afkwamen, werd in het appartement ingesloten door het vuur en moest zich uit een raam een paar meter naar beneden laten vallen. Hij brak daarbij zijn beide hielbenen.
Een maandenlange revalidatie volgde en inmiddels is Zefanja weer voor een deel aan het werk, vertelt de politie op Facebook. "Wij zijn trots op hem en op hoe hij met veel positiviteit knokt om volledig te herstellen van zijn verwondingen", schijft de politie. "Op dit moment kan hij weer lopen en 50% werken. We hopen dat hij op termijn weer volledig pijnvrij kan lopen en alle taken weer kan doen!"
Het voorspoedige herstel lijkt een wonder, aangezien Zefanja het kort na het ongeluk veel somberder inzag, vertelt hij in de Politie Podcast. "Ik heb zelf gedacht dat mijn voeten eraf zouden gaan omdat ze niet meer te redden waren. Dan is het wel heel fijn dat er een ambulance ter plaatse komt en pijnstilling geeft en dat je vervolgens weet dat je richting het ziekenhuis gaat."
Pas 48 uur later hoorde Zefanja wat er gebeurd was op de Marshalllaan en dat er een vrouw om het leven is gekomen. "Ik heb wel veel aan de kinderen en de familie van die vrouw gedacht. Het is een enorm drama wat zich daar heeft afgespeeld. Mijn situatie valt dan in het niet met het verdriet dat zich daar heeft afgespeeld", vertelt hij in de podcast.
Tegen de 70-jarige Mimoun H., die vastzit voor het doden van zijn vrouw en het veroorzaken van de explosie in de woning, loopt inmiddels een rechtszaak. Volgens zijn advocaat heeft de man bekend en handelde hij in een vlaag van verstandsverbijstering. De rechter besliste vorige maand dat H. psychologisch moet worden onderzocht en dat hij wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.