Instellingen

'OORLOG' op de weg gekalkt bij brandende vrachtwagen in Woerden

'OORLOG' op de weg bij brandende vrachtwagen Woerden
'OORLOG' op de weg bij brandende vrachtwagen Woerden © 112mediautrecht
WOERDEN - In Woerden is vannacht brand uitgebroken in een geparkeerde vrachtwagen op de Adriaan van Ostadestraat. Dat het om een mankement gaat, lijkt uitgesloten: op het wegdek naast de brandende vrachtwagen stond in grote letters het woord 'OORLOG' gekalkt.
De brandweer was kort na het uitbreken van de brand ter plaatse en kon voorkomen dat de vlammen zich verspreidden. De vrachtwagen raakte wel ernstig beschadigd.
Vrachtwagen zwaarbeschadigd bij brand in Woerden
Vrachtwagen zwaarbeschadigd bij brand in Woerden © 112mediautrecht
Volgens een ooggetuige die ter plekke was, stond de vrachtwagen in het zicht van meerdere bewakingscamera's. De politie doet onderzoek naar de brand.
'OORLOG' op de weg gekalkt bij brandende vrachtwagen in Woerden
'OORLOG' op de weg gekalkt bij brandende vrachtwagen in Woerden © 112mediautrecht

BEDRIJFSVRACHTWAGEN

De vrachtwagen is eigendom van Viteau, een bedrijf uit Oudewater dat waterkoelers levert. Een werknemer van het bedrijf nam de vrachtwagen na zijn werk mee naar huis. Hij werd iets na 4.00 uur wakker gemaakt door iemand die hem vertelde dat de truck in brand stond.
De werknemer kan zich niet voorstellen dat de brandstichting gericht was tegen het bedrijf. Hij kan alleen maar gissen naar de reden: "Een jaar geleden waren er ook teksten met 'oorlog aan Molkenboer', onze burgemeester. Misschien heeft het daar iets mee te maken."
'Oorlogsverklaring' aan adres burgemeester Molkenboer in 2017
'Oorlogsverklaring' aan adres burgemeester Molkenboer in 2017 © Woerden TV

BRANDEN WOERDEN

Er zijn de laatste tijd veel voertuigbranden in Woerden: donderdagnacht vlogen er nog twee auto's in brand op het nabijgelegen Tournoysveld.
Autobrand op het Tournoysveld in Woerden donderdagnacht
Autobrand op het Tournoysveld in Woerden donderdagnacht © Woerden.tv
Eerder waren er ook meerdere autobranden in de buurt van de Karpatenstraat, aan de andere kant van de stad. De politie riep daarvoor een speciale WhatsApp-groep in het leven om het makkelijk te maken om tips over de brandstichters te del
'OORLOG' op de weg gekalkt bij brandende vrachtwagen in Woerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.