Trouw: Slechte arbeidsomstandigheden in distributiecentra Picnic

Trouw: Slechte arbeidsomstandigheden in distributiecentra Picnic
Trouw: Slechte arbeidsomstandigheden in distributiecentra Picnic © ANP
UTRECHT - Handen die klem komen te zitten tussen karren en werknemers met lichamelijke klachten: het is niet fijn werken in de distributiecentra van Picnic in onder meer Utrecht. Dat meldt dagblad Trouw dat vakbond FNV en werknemers sprak. Picnic zegt zich niet in de beschuldigingen te herkennen.
Mensen kunnen bij Picnic via een app boodschappen bestellen die gratis worden thuisbezorgd in karretjes van het bedrijf zelf. Maar voor dat gebeurt, moeten de bestelde boodschappen in een distributiecentrum worden verzameld.
Picnic heeft één zo'n distributiecentrum in deze regio: een gebouw van zo'n 7000 vierkante meter aan de Neutronweg in Utrecht.
Feestelijk begin van de bouw van distributiecentrum Picnic in Utrecht
Feestelijk begin van de bouw van distributiecentrum Picnic in Utrecht © Twitter Jeroen Kreijkamp
Trouw sprak met vakbond FNV en vier werknemers uit twee distributiecentra van de online supermarkt in Utrecht en Nijkerk. Het werk in de distributiecentra zou volgens hen verre van leuk zijn.
De werknemers klagen bijvoorbeeld over karren zonder goede handvatten. Vanwege de nauwe gangpaden zouden er regelmatig botsingen zijn waarbij handen klem komen te zitten. Veel werknemers kampen ook met lichamelijke klachten, aldus Trouw. Verder zou het loon te laag zijn: 9,79 euro bruto per uur.
Picnic reageert in Trouw ook op de beschuldigingen. Het bedrijf zegt zich daar niet in te herkennen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.