RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kinderboerderij krijgt nieuwe pompwagen, biggetjes flink geknuffeld

1/3
ZEIST - "Wat kom je doen?" vraagt Lizzy wanneer Christian Willemse net de gloednieuwe pompwagen uit zijn bus heeft gehaald. "Ik kom een pompwagen brengen. Kan je weer lekker scheuren", zegt Christian. Lizzy steekt haar duim omhoog. Ze pakt de pompwagen en gaat lekker een stukje rijden.

Op kinderboerderij De Brink in Zeist werken mensen met een beperking. "Sommige cliŽnten verzorgen de dieren, sommige zetten de koffie en anderen lopen de hele dag te slepen met alles waar wielen onder zit", vertelt Renť Janssen van de kinderboerderij.

Toen afgelopen donderdag de pompwagen stuk ging, was dat dan ook een flinke tegenvaller. Renť: "We vragen geen entree. Iedereen mag hier gratis komen kijken. Maar dat betekent ook dat we niet zomaar een nieuwe pompwagen kunnen kopen. Daarom vroegen we op Facebook of iemand ons kon helpen. We beloofden dat de persoon die onze pompwagen kon repareren een knuffelsessie kreeg met de pasgeboren biggetjes."En dat bericht kwam voorbij op de tijdlijn van Christian Willemse van Edwin Willemse en Zn uit Houten. "Wij handelen in pompwagens en heftrucks, dus ik stuurde Renť een berichtje op Facebook. En toen belde hij met de vraag of ik hem kon repareren. Nou, het is bijna kerst, dus ik heb hem gewoon een nieuwe gegeven. Hoeven ze zich er de komende tien jaar niet druk over te maken."

En nu heeft Lizzy dus een nieuwe pompwagen. Dat komt goed uit, want de 2000 kilo aan houtpellets moeten nog steeds naar de schuur gereden worden. Al heeft Lizzy alweer andere plannen. "Ik heb drie keer per dag pauze. Vandaag heb ik tomatensoep bij me. Mag ik even in je microfoon praten?" Nou, dat mag.

Ondertussen gaat Christian zijn prijs claimen. De biggetjes worden even lekker geknuffeld. "Mijn weekend is weer helemaal goed", zegt hij lachend. "Als je iets aan Unicef geeft voelt het soms zo ver weg. Maar dit is heel tastbaar. En volgens mij zijn ze er heel blij mee. Super leuk!"

Nieuwe pompwagen voor kinderboerderij


 Op de kinderboerderij zijn ze dolblij met de nieuwe pompwagen. Op de kinderboerderij zijn ze dolblij met de nieuwe pompwagen. | Foto: RTV Utrecht / Peter Huting


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht