Diepbedroefde Dafne in rouw: hond Sammie geschept door trein

© Geert Lommers / Dafne Schippers
UTRECHT - Atlete Dafne Schippers is er kapot van. Haar hond Sammie is omgekomen bij een aanrijding door een trein, laat ze via Instagram weten.
''Het is zo moeilijk om onder woorden te brengen hoeveel pijn en verdriet ik nu voel'', schrijft ze in een Engelstalig bericht aan haar volgers. ''Er is vandaag een vreselijk ongeluk gebeurd, waarbij mijn beste vriend Sammie is overleden. Vaarwel, lieve Sammie''
Dafne Schippers was dol op haar 1-jarige Australian shepherd, die ook een eigen Instagramaccount had. Daarop is het duo onder meer te zien bij het versieren van de kerstboom, Aussie Sammie's eerste fietstochtje, over de Dafne Schippersbrug nog wel, en op zijn verjaardag in augustus.
De tragische dood van Sammie levert Dafne veel steunbetuigingen op. Meer dan tienduizend mensen hebben het bericht op Instagram inmiddels geliket. Humberto Tan reageert: "Oooh neeee. Ik herken dit gevoel. Sterkte." Dj Nicky Romero, de Veenendaalse ex-vriend van Dafne, plaatst drie huilende smileys. Wielrenster Puck Moonen wenst de atlete veel sterkte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.