Hartverwarmend: winterjassen voor Utrechtse daklozen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Op tal van plekken in Utrecht hingen vandaag in plastic verpakte winterjassen aan palen en hekken. Het was een initiatief van De Buurtkerk. De evangelische gemeente wil zo kwetsbare mensen een hart onder de riem steken in de koude decembermaand.
"Het is de eerste keer dat we dit zo doen", vertelt Buurtkerk-oprichter en pastor André van Wijnbergen. "We hebben wel elke zaterdag vanaf 12.00 uur een kledingbeurs en voedselbank. Dan geven we niet alleen jassen weg, maar ook andere soorten kleding."
Aan de opgehangen winterjassen is een kaartje bevestigd waarop De Buurtkerk verwijst naar haar wekelijkse kledingbeurs en voedseluitgiftepunt.
Het kaartje bij de jassen
Het kaartje bij de jassen © RTV Utrecht
De plekken waar de jassen zijn opgehangen, zijn strategisch gekozen. "We hebben gekeken naar locaties waarvan we weten dat er veel daklozen lopen." Zo zijn onder meer vier winterjassen opgehangen bij de Sleep Inn aan het Jansveld, waar kwetsbare mensen kunnen eten en slapen.
Of de winterjassen snel weg waren, weet Van Wijnbergen niet. "We hebben de reacties niet afgewacht en zijn na het ophangen steeds meteen doorgegaan. Maar uiteraard hopen we dat ze goed terecht zijn gekomen."
Winterjassen bij de Sleep Inn
Winterjassen bij de Sleep Inn © Buurtkerk
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.