RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hartverwarmend: winterjassen voor Utrechtse daklozen

1/4
UTRECHT - Op tal van plekken in Utrecht hingenvandaagin plastic verpakte winterjassen aan palen en hekken. Hetwas een initiatief van De Buurtkerk.De evangelische gemeente wil zo kwetsbare mensen een hart onder de riem steken in de koude decembermaand.

"Het is de eerste keer dat we dit zo doen", vertelt Buurtkerk-oprichter en pastor Andr van Wijnbergen. "We hebben wel elke zaterdag vanaf 12.00 uur een kledingbeurs en voedselbank. Dan geven we niet alleen jassen weg, maar ookandere soorten kleding."

Aan de opgehangen winterjassenis een kaartje bevestigd waarop De Buurtkerk verwijst naar haar wekelijkse kledingbeurs en voedseluitgiftepunt.

 Het kaartje bij de jassen Het kaartje bij de jassen | Foto: RTV Utrecht

De plekken waar de jassen zijn opgehangen, zijnstrategisch gekozen. "We hebbengekeken naar locaties waarvan we weten dat er veel daklozen lopen." Zo zijn onder meer vier winterjassen opgehangen bij de Sleep Inn aan het Jansveld, waar kwetsbare mensen kunnen eten en slapen.

Of de winterjassensnel weg waren, weet Van Wijnbergen niet. "We hebben de reacties niet afgewacht en zijn na het ophangen steeds meteen doorgegaan. Maaruiteraard hopen we datze goed terecht zijn gekomen."

 Winterjassen bij de Sleep Inn Winterjassen bij de Sleep Inn | Foto: Buurtkerk

 | Foto: RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -