Mogelijk vervuild zand onder gebouw De Poster in Veenendaal

© Google Maps
VEENENDAAL - Ook in Veenendaal is zand geleverd door het in opspraak geraakte bedrijf Vink uit Barneveld. Een partij zand zou niet volgens de geldende regels zijn gekeurd. Dat meldt de gemeente Veenendaal.
Recent is bekend geworden dat een partij zand afkomstig van Vink Afvalverwerking in Barneveld mogelijk vervuild is met de stoffen DDT en styreen. Dat zand ligt in Achterveld, Bunnik en mogelijk ook in Bilthoven.
Een deel van dit zand is ook op een locatie in Veenendaal terechtgekomen. Het zand is in 2015 gebruikt als bodemsanering en bodemverbetering voorafgaand aan de bouw van De Poster, Schrijverspark. Er is in totaal 264 ton zand geleverd dat nu onder het gebouwt van het kerkgenootschap ligt.
De Omgevingsdienst Regio Utrecht komt tot de conclusie dat het om zeer lage concentraties vervuild zand gaat. De GGD geeft aan dat de kans op gezondheidsrisico's zeer klein moet worden geacht. Wel start de gemeente Veenendaal in januari met een aanvullend onderzoek.
"De veiligheid en gezondheid van onze inwoners staat op nummer 1. Ook al geven de onderzoeksresultaten aan dat de kans op gezondheidsrisico's zeer klein is, wil ik zoveel mogelijk zekerheid geven. We weten nu niet precies wat er in het zand zit. Om alle twijfel weg te nemen start in januari 2019 een nader onderzoek. Dat wordt door een gespecialiseerd bedrijf gedaan. Naar verwachting zijn de resultaten van dat onderzoek eind februari bekend", aldus wethouder Marco Verloop.
Omwonenden zijn door de gemeente per brief geïnformeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.