20.000 euro voor Biltse bijengame

© Farmhack
DE BILT - Sonne Copijn uit Groenekan heeft met haar Bee Foundation 20.000 euro gewonnen om een bijengame te ontwikkelen. Copijn won samen met team Hommeles de hackaton Big Data for Bees. Zij gaan nu samen een spel ontwikkelen om basisscholieren aan het werk te zetten om planten te zaaien die goed zijn voor wilde bijen.
Op een hackaton komen specialisten bij elkaar om een product te ontwikkelen om  problemen op te lossen. "We hebben dertig uur bij elkaar gezeten in Den Bosch om tot nieuwe innovatieve producten te komen waar wilde bijen baat bij hebben", vertelt Copijn.
Een naam heeft het spel al: Happy Bee, Happy Me. Copijn: "Het doel van het spel is dat kinderen heel gericht actie gaan ondernemen voor de wilde bijen en hommels die leven in hun buurt en dat die meer voedselplanten krijgen. De meeste bijensoorten vliegen op specifieke planten, als die meer worden aangeplant is dat een voorwaarde dat die soorten weer terugkomen." In het spel strijden scholen tegen elkaar om zoveel mogelijk te planten voor de bijen, daar kunnen ze dan weer prijzen mee verdienen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.