Renovatie van verouderd schoolpand Driebergen stap dichterbij

© RTV Utrecht / Koen van den Berg
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Goed nieuws voor basisschool De Zonheuvel uit Driebergen. Het personeel en de leerlingen klagen al een tijd over hun sterk verouderde gebouw en willen zo snel mogelijk met financiële steun van de gemeente Utrechtse Heuvelrug renoveren. Hoewel de gemeente armlastig is, lijkt er toch een potje vanuit het Rijk beschikbaar om die renovatie deels te financieren.
 Den Haag wil zoveel mogelijk scholen aardgasvrij maken en heeft daar geld voor beschikbaar. De renovatie van De Zonheuvel komt in aanmerking voor die subsidiepot.
Het college wil liever een heel nieuw schoolgebouw bouwen. Om de kosten te beperken zouden er in het plan ook woningen ingepast worden. De school ziet dat niet zitten omdat dan niet duidelijk is wanneer het klaar is. Om de wens voor renovatie kracht bij te zetten zijn door ouders, leerkrachten en leerlingen recent verschillende acties gehouden. Eén ervan was een lesochtend in de buitenlucht om zo te laten zien dat De Zonheuvel zich 'in de kou gezet voelt'. Dat lijkt dus te hebben geholpen.
Toch heerst op de school vooralsnog geen feeststemming. Reden is dat de verbouwingsklus opnieuw wordt aanbesteed om de scherpste prijs te krijgen. Daardoor is niet duidelijk wanneer met de renovatie begonnen kan worden. De Zonheuvel wilde volgende maand al beginnen, maar dat gaat sowieso niet lukken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.