Willy Olink, de "Franz Beckenbauer" van de bakkerswereld, maakt transfer

Olink in het tenue van bakkerij Vroeg
Olink in het tenue van bakkerij Vroeg © Bakkerij Vroeg
BUNNIK - Met een volwaardig persbericht is de nieuwste aanwinst van bakkerij Vroeg aangekondigd. Niemand minder dan Willy Olink komt het team versterken in Bunnik. Olink maakte in zijn eigen bakkerij furore als oliebollenbakker. Hij scoorde steevast goed in de oliebollentest van het AD met als hoogtepunt de winst in 2012.
Wegens een teruglopende omzet moest Olink zijn eigen zaak in Maarssen opgeven. Bedrijfsleider Harold Wennink van Vroeg speelde slim in op dat buitenkansje. Wennink: "Het is in bakkerijland moeilijk om goed personeel te vinden. Het is een ambachtelijke bakker met passie voor zijn vak, heeft ook ijs en patisserie gedaan en past prima bij Vroeg."
"Het is een soort Franz Beckenbauer, een Matthijs de Ligt, maar dan wat op leeftijd", vervolgt Wennink. "Iemand die het spel voor zich ziet. Die weet hoe het spel gaat en daarop kan anticiperen. Een vaste rots in de branding. Daarnaast heeft hij altijd goed gescoord op de oliebollen." Wennink benadrukt dat de oliebollen van Vroeg altijd al op een mooi niveau waren.
GOED BAKKERIJTJE, HE?
Dat beaamt bakker Olink. "Het is een goed bakkerijtje natuurlijk, hè? Ze bakken hier al een tijdje oliebollen, zijn een paar jaar geleden vierde geworden dus dat zit wel goed. Maar de kerst komt eerst, daar zijn we nu volop mee bezig."
Toch denkt Olink nog wel wat toe te kunnen voegen. "Ze zijn vrij goed al. Maar misschien kan ik de puntjes nog op de i zetten. De test is natuurlijk niet meer, maar je moet zorgen dat je altijd goede oliebollen hebt, daar gaat het om natuurlijk."
Olink komt midden in de decemberdrukte het team versterken. "Er moet wel wat gebeuren hier, qua structurering. Dat gaat echt wel op zijn pootjes komen, maar ik moet eerst even mijn draai vinden. Nu is er nog niet veel tijd voor, maar in januari gaan we er vol tegenaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.