RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Advies aan Hoge Raad: zakenman Paarlberg moet 24 miljoen betalen

MAARSSEN - Zakenman Jan Dirk Paarlberg moet 24 miljoen euro betalen. Dat adviseert de advocaat-generaal aan de Hoge Raad in een onafhankelijke conclusie. Paarlberg moet het geld betalen wegens het witwassen van miljoenen die door topcrimineel Willem Holleeder zijn afgeperst van Willem Endstra.

Endstra gold als de bankier van de onderwereld. Hij werd in 2004 geliquideerd. Voor zijn dood is hij afgeperst en is er ruim 17 miljoen euro buit gemaakt. De betalingen van Endstra zijn bij Paarlberg op de rekeningen binnengekomen. Paarlberg is vervolgens met het geld gaan schuiven en moet dat nu terugbetalen. Dat concludeerde het gerechtshof in Amsterdam al eerder. De 24 miljoen euro bestaat uit de 17 miljoen euro die afgeperst is en de winst die uit dat geldbedrag is ontstaan.

In 2010 werd Paarlberg bovendien al veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf wegens het witwassen van de afpersmiljoenen. Er zijn al op meerdere bezittingen van Paarlberg beslag gelegd, waaronder Ridderhofstad Bolenstein in Maarssen.

Hoogstwaarschijnlijk doet de Hoge Raad op 12 februari uitspraak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht