Politie hoopt nog steeds op tips over dode man Oud-Zuilen

© Michiel van Beers
OUD-ZUILEN - Het is vandaag drie jaar geleden dat in de Vecht bij Oud-Zuilen een man is gevonden. De politie heeft de zaak gesloten, omdat er geen nieuwe informatie is. Toch hopen de rechercheurs nog steeds op nieuwe tips.
De onbekende man wordt op 20 december 2015 gevonden door een voorbijganger die hem ziet drijven in de vecht. Er volgt een uitgebreid onderzoek. In eerste instantie lijkt de man uit China te komen, maar hij wordt niet herkend op basis van de foto die door de politie wordt verspreid.
Het Nederlands Forensisch Instituut maakt in samenwerking met de Universiteit van Dundee een gezichtsreconstructie. De nieuwste technieken worden gebruikt: zo is de oogstand bepaald aan de hand van de oogkas en is de neus gereconstrueerd door te kijken naar de neusopening. De onderzoekers concluderen op basis van de reconstructie dat de man ook ergens anders vandaan kan komen. Zo worden de Filippijnen genoemd en Zuid-Amerika. Ondanks een aantal tips na het tonen van de reconstructie bij de NOS, RTV Utrecht en Opsporing Verzocht, blijven de rechercheurs in het duister tasten.
Ook internationaal wordt naar de man gezocht. Zo wordt een foto verspreid bij verschillende ambassades in het buitenland en verschijnt een foto van het gebit van de man in tandartsvakbladen. Het gebit vertoond namelijk opvallende kenmerken, zoals twee extra boventanden.
Op 26 januari wordt de man begraven. Vier kistdragers, twee rechercheurs en enkele journalisten zijn aanwezig. De uitvaartverzorger brengt de man de laatste eer met een toespraak en het gedicht 'Afscheid van een onbekende'.
De zaak is gesloten, want er is geen nieuwe info. De politie hoopt nog steeds dat hier verandering in komt. Mogelijk zijn er mensen die om een bepaalde reden geen contact op durven te nemen met de politie. Informatie kan ook anoniem worden gegeven, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Signalement:
De man was tussen de 20 en 30 jaar oud, 1.75 meter lang en had een slank tot normaal postuur. Hij had zwart haar en bruine ogen, een verzorgd gebit en geen tatoeages.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.