Graffitispuiter Fame wil schadevergoeding voor onterechte opsluiting

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
UTRECHT - De Utrechtse graffitispuiter Fame gaat een schadevergoeding vragen voor de twee dagen die hij onterecht in de cel heeft gezeten. Handhavers van de gemeente Utrecht hielden hem dinsdag 11 december aan toen hij onder de A12 bij Kanaleneiland aan het spuiten was, maar op die plek wordt graffiti gedoogd.
"Ik ben een uurtje bezig en op een gegeven moment komt handhaving en die zeggen dat ik ben aangehouden. Ik zeg, aangehouden? Volgens mij is het hier gewoon legaal", vertelt Fame vandaag anoniem aan RTV Utrecht. De handhavers willen daar volgens hem niets van weten en nemen de 26-jarige graffitispuiter mee, waarna hij twee dagen de cel in moet.
"Ik moet straks waarschijnlijk ook betalen voor de schade van de illegale tags die ik geplaatst heb. Dan ga ik het zelf ook op die manier spelen en wil ik een schadevergoeding voor het onterecht vastzitten", vertelt hij.

REACTIE ADVOCAAT

De advocaat denkt dat haar cliënt vrijuit gaat. "Per nacht onterecht in verzekeringsstelling wordt gemiddeld 110 euro gerekend en dan zou je nog kunnen denken aan gederfde inkomsten als je niet hebt kunnen werken. Dan moet je niet denken aan hele grote bedragen", aldus advocaat van de graffitispuiter Marjolein van der Salm.
Inmiddels probeert de graffitispuiter zijn leven te beteren. "Op een gegeven moment ben je er ook een beetje klaar met het gezeik. Je wilt eigenlijk dat mensen hun ogen open doen voor graffiti in plaats van dat ze een hekel hebben aan de tags. Uitgebreider werk zoals characters wordt veel meer op prijs gesteld en dat geeft dan toch wel een voldoening", vertelt Fame.
De politie wilde vandaag niet reageren, omdat het onderzoek naar het voorval nog loopt.
Graffitispuiter Fame wil schadevergoeding
Werk van Fame.
Werk van Fame. © Instagram / @fame030

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.