Huisdierenmeldpunt blij met exit kattencafé: "Economisch gewin over de rug van katten"

Jelmer Bergsma, de initiatiefnemer van het kattencafé, met een kat op zijn schoot.
Jelmer Bergsma, de initiatiefnemer van het kattencafé, met een kat op zijn schoot. © RTV Utrecht
UTRECHT - Het Utrechtse Huisdierenmeldpunt is heel blij dat er een streep is gezet door de komst van het kattencafé. Volgens dierenredder Bea Keijzer is het 'een vorm van dierenverwaarlozing'. "Katten hechten zich aan hun eigenaar. Ze houden van rust en regelmaat."
Het plan was om een kattencafé (Katfé) te openen in het oude Wibra-pand aan de Amsterdamsestraatweg. Maar gisteren werd bekend dat de initiatiefnemers na logistieke en financiële tegenslagen de stekker uit het project hebben getrokken.

STRESS

Tot opluchting van Keijzer. "Als je katten in een café zet waar iedere malloot ze kan oppakken en aaien, dan bezorgt hen dat alleen maar stress. De een is bezopen, de ander is nuchter. Die beesten hebben geen rustpunt meer."
Volgens Keijzer moeten dieren sowieso niet gebruikt worden om geld mee te verdienen. "Dit is gewoon economisch gewin over de rug van katten."

NIET NAAR BUITEN

Ook de locatie van het kattencafé beviel het Huisdierenmeldpunt niet. De Amsterdamsestraatweg is een drukke weg, dus waarschijnlijk konden de dieren niet naar buiten.
De initiatiefnemers van het Katfé kregen onlangs te horen dat vanwege verbouwingen het Wibra-pand niet op tijd af zou zijn. Een alternatieve locatie ging ook niet door. Daarom is gisteren een mail gestuurd naar alle mensen die hebben bijgedragen aan de crowdfunding met de mededeling dat het project definitief is stopgezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.