Amersfoort stemt in met omstreden woontoren in Liendert

AMERSFOORT - De gemeenteraad van Amersfoort heeft vanavond ingestemd met de komst van een woontoren in Liendert. Enkele partijen dienden een voorstel in om buren, die kritisch zijn op de bouwplannen, meer te betrekken bij het project. Maar dat werd verworpen.
De toren wordt twaalf verdiepingen hoog en krijgt ruim 120 (sociale) huurwoningen. Omwonenden zijn niet blij met die drukte. Ze vinden dat woningen ongelijk verdeeld worden over de wijken. Bovendien zou Liendert al een kwetsbare wijk zijn, waar leefbaarheid en veiligheid in het geding zijn.
De woningnood is in Amersfoort erg groot. Een groot deel van de gemeenteraad was dus al snel overtuigd van de noodzaak van de woontoren. Toch dienden onder meer Amersfoort 2014 en de PvdA een motie in om de bewoners en het naastgelegen Hooghe Landt College vanaf nu meer te betrekken bij de bouwplannen. Dat werd met 22 tegen 17 stemmen verworpen.
Ondanks het tekort aan huizen in de Keistad, duurt het nog even voordat de woontoren er daadwerkelijk staat. Als alles volgens plan verloopt, kan pas in 2021 de eerste schop in de grond in Liendert.
De woontoren levert flink wat politieke discussies op in Amersfoort, blijkt uit deze tweet van GroenLinks-raadslid Jeroen Bulthuis:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.