'Centrumbewoner Utrecht volgend jaar nog duurder uit voor parkeervergunning'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een parkeervergunning in het centrum Utrecht wordt volgend jaar 24 procent duurder. Daarmee stijgen de parkeerkosten fors harder dan het landelijke gemiddelde, terwijl Utrecht al aan de dure kant zit.
Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Een vergunning kost volgend jaar in hartje Utrecht 342 euro. In Rotterdam en Den Haag wordt het 70 en 60 procent duurder om je auto permanent te stallen, maar in die steden ligt het vergunningstarief dan ook een stuk lager dan in Utrecht. In het centrum van Amsterdam is een auto voor de deur het duurst, 535 euro, maar dat tarief blijft volgend jaar wel gelijk.
Gemiddeld kost een parkeervergunning in het centrum van de vijftig onderzochte steden volgend jaar iets meer dan 95 euro. In de meeste gemeenten stijgen de kosten met een paar procent.
"Wij zijn niet tegen hogere parkeertarieven voor bezoekers, omdat grotere steden minder auto's in hun hart willen", zegt Hans André de la Porte van Eigen Huis. "Daar is niks mis mee, maar als je als inwoner afhankelijk bent van je auto, worden deze prijsstijgingen niet in dank afgenomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.