Weense tram gaat in Utrecht rijden

UTRECHT - De stad Utrecht en Nieuwegein krijgen vandaag een Weense tram op proef. De stadsregio heeft snel extra sneltrams nodig om de bereikbaarheid te verhogen.
Onderzocht wordt of trams uit Wenen snel inzetbaar zijn op de bestaande rails. Op basis van de uitkomsten besluit BRU over de aanschaf ervan. Extra inzet van sneltrams tussen Utrecht CS, P+R Westraven en Nieuwegein is op korte termijn nodig om stad en regio bereikbaar te houden en reizigers snel en comfortabel vervoer te blijven bieden.
De tram uit Oostenrijk wordt vanochtend rond 09.00 verwacht bij de remise van Connexxion aan de Remiseweg in Nieuwegein.Het vervoer van de tram is begeleid speciaal transport, per vrachtwagen. De tram wordt kort na aankomst afgeladen en de remise-werkplaats in gereden.
Overigens rijdt de tram niet meteen 'op eigen kracht'; eerst volgt een check 'op het droge', pas daarna worden praktijktesten op het baanvak en proefritten ingepland. Daarvoor is inmiddels toestemming verleend door de inspectie Verkeer en Waterstaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.